به گزارش خبرنگار مهر، ۲۱ آذر ماه بود که لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کشور از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. پس از تقدیم لایحه بودجه به مجلس، کمیسیون تلفیق تشکیل میشود و گزارش این کمیسیون در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد.
ترکیب اعضای کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ به شرح زیر است:
کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری
محمد وحیدی، حبیبالله دهمرده و علی کریمی فیروزجایی
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
سارا فلاحی، شهریار حیدری و فداحسین مالکی
کمیسیون اجتماعی
مهدی عیسیزاده، کیومرث سرمدی و حسن محمدیاری
کمیسیون انرژی
علیرضا ورناصری، سهراب گیلانی و هادی بیگینژاد
کمیسیون اقتصادی
سید غنی نظری، علی رضایی و محمد علیپور
کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات
حمیدرضا حاجیبابایی، مجتبی رضاخواه، سید محمدرضا میرتاجالدینی، سید مهدی فرشادان، الیاس نادران، جعفر قادری، رحیم زارع، ابراهیم عزیزی و غلامحسین رضوانی
کمیسیون بهداشت و درمان
علی اصغر باقرزاده، سید جلیل میرمحمدی و مرتضی خاتمی
کمیسیون صنایع و معادن
سید محسن دهنوی، مهدی عسگری و سید علی موسوی
کمیسیون فرهنگی
سید احسان قاضیزاده هاشمی، سید صادق طباطبایینژاد و سید علی یزدیخواه
کمیسیون قضایی و حقوقی
سید کاظم دلخوش، سید محمد موحد و حجتالاسلام حسن نوروزی
کمیسیون عمران
احمد دنیامالی، علی اصغر خانی و غلامعلی کوهساری
کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور
علی حدادی، روحالله نجابت و حسین بامیری
کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی
محمد رشیدی، رحمتالله نوروزی و عبدالله ایزدپناه
گفتنی است، اعضای هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه پس از برگزاری اولین جلسه کمیسیون تلفیق و به انتخاب اعضا انتخاب خواهند شد.
مطابق با آییننامه داخلی مجلس، ابتدا لایحه بودجه به همراه پیوستها و جداول به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود. کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف مدت پنج روز از زمان وصول لایحه، گزارش خود را در مورد کلیات منتشر کند. گزارش کمیسیون تلفیق مطابق آییننامه داخلی در اولین جلسه علنی مجلس مورد رسیدگی قرار میگیرد.
در جلسه رسیدگی به کلیات، بعداز گزارش کمیسیون تلفیق، گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات نیز به مدت 10 دقیقه استماع میشود، سپس مطابق بند ج ماده ۱۸۲ قانون آییننامه داخلی در مورد کلیات لایحه بودجه دولت رأی گیری به عمل میآید.
چنانچه کلیات بودجه به تصویب مجلس برسد، نمایندگان میتوانند حداکثر ظرف مدت 10 روز پیشنهادهای خود را به کمیسیونهای تخصصی تقدیم کنند. در صورتی که کلیات لایحه بودجه به تصویب مجلس نرسد، مراتب به دولت اعلام میشود تا حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز لایحه را اصلاح و به مجلس ارائه کند تا در صورت تصویب کلیات در مجلس، رسیدگی به جزئیات بودجه انجام شود. این مدت با موافقت هیئت رئیسه حداکثر تا مدت ۱۰ روز قابل تمدید است.
گفتنی است، کار کمیسیون تلفیق با ارائه گزارش خود درباره کلیات و جزئیات بودجه به صحن علنی به اتمام نمیرسد، بلکه پس از اتمام بررسی و تصویب در مجلس در صورتی که شورای نگهبان ایراداتی به مصوبات بودجهای مجلس بگیرد، این کمیسیون مجدداً برای بررسی و اصلاح موارد اعاده شده از شورای نگهبان تشکیل شده و ایرادات را بررسی و اصلاح میکند.
نظر شما